Μπορεί το YouTube να αντικαταστήσει την τηλεόραση;

Ίσως ήρθε η ώρα να…αλλάξουμε κανάλι.

Η τηλεόραση τα πήγε καλά μέχρι τώρα, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να …αλλάξουμε κανάλι. Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ώρες θέασης καθημερινά, το YouTube φαίνεται ότι θα ξεπεράσει την τηλεόραση ως η πλατφόρμα με τους περισσότερους θεατές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η τηλεθέαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα βίντεο έχει δεκαπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, εν μέρει εξαιτίας της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για την πρόβλεψη των προτιμήσεων των χρηστών.

Μια ολοένα και διευρυνόμενη συλλογή περιεχομένου έχει συμβάλλει στον αυξημένο χρόνο θέασης του YouTube, όπως επεσήμανε στη Journal και ο Νιλ Μόχαν, επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας. Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στην πλατφόρμα 400 ώρες βίντεο, που σημαίνει ότι η διάρκεια των βίντεο που ανεβαίνουν κάθε μέρα είναι …65 χρόνια.

«Το περιεχόμενο εμπλουτίζεται κάθε λεπτό, και οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης κάνουν μια ολοένα και καλύτερη δουλειά στο να φέρνουν στην επιφάνεια το περιεχόμενο που προτιμά ο κάθε χρήστης» είπε ο Μόχαν στη Journal.

Σύμφωνα με δεδομένα της Nielsen, οι Αμερικάνοι θεατές παρακολουθούν περίπου 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια ώρες τηλεόρασης ημερησίως, και ο αριθμός μειώνεται σε ετήσια βάση. Άρα, είναι θέμα χρόνου ώσπου το YouTube να ξεπεράσει σε θεαματικότητα την τηλεόραση.

Τα τελευταία χρόνια, το YouTube έχει αφιερώσει έναν μεγάλο όγκο πόρων πειραματιζόμενο με τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να αυξάνονται τα κλικ, οι νέοι χρήστες, και ο χρόνος τηλεθέασης.

Το YouTube εκμεταλλεύεται μια τεράστια δεξαμενή δεδομένων για να προβλέπει τι προτιμούν οι χρήστες, και επωφελείται κι απ’ το γεγονός ότι είναι ενσωματωμένο στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google – της μητρικής του εταιρείας.

Πηγή: FortuneGreece