Αναβάθμιση WordPress: Τι πρέπει να προσέξετε;

Αναβάθμιση Wordpress

Θέλετε ο ιστότοπoς σας WordPress να είναι ασφαλής και ενημερωμένος; Καλά κάνετε και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνετε!

Η αναβάθμιση WordPress είναι αναγκαία αλλα είναι και επικίνδυνη!
Η αποτυχία ενημέρωσης θα μπορούσε να προκαλέσει δυσλειτουργία ορισμένων λειτουργιών του ιστότοπού σας ή ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο τον ιστότοπό σας, αφήνοντάς τον ανοιχτό σε επιθέσεις χάκερ. Πολυ συχνά τα θέματα, τα πρόσθετα (plugins) και το ίδιο το WordPress απαιτούν ενημέρωση.

Οι ενημερώσεις του WordPress συμβάλλουν στη διατήρηση του ιστότοπού σας ασφαλής και χωρίς σφάλματα και εξασφαλίζει ότι έχετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες λειτουργιών, καλύτερη συμβατότητα και έτσι η εμπειρία των επισκεπτών σας είναι καλύτερη.
Ένα μεγάλο μέρος των ενημερώσεων του WordPress είναι οι εκδόσεις ασφαλείας.

Τα περισσότερα hacks του WordPress συμβαίνουν σε ιστότοπους που δεν έχουν ενημερωθεί!

Όταν πραγματοποιούμε όμως ενημέρωση σε έναν ιστότοπο, όλα τα θέματα, τα πρόσθετα και το ίδιο το WordPress ενημερώνονται για να διατηρείται ο ιστότοπός σας σε άριστη κατάσταση όπως είπαμε παραπάνω. Δυστυχώς όμως με μια ενημέρωση WordPress ενδέχεται να δημιουργηθεί conflict (αρνητική αλληλεπίδραση και ασυμβατότητες) με υπάρχουσες εφαρμογές (Plugins κ.α) και έτσι ξεκινούν τα προβήματα. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί ένας έμπειρος τεχνικός για να μπορέσει να βρεί την… άκρη του νήματος και να δώσει λύση στο πρόβλημα ώστε σταματήσουν τα σφάλματα και να επανέλθει ο ιστότοπος.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν όσο απλή και αν φαίνεται η διαδικασία μιας ενημέρωσης ή αναβάθμισης plugin ή του WordPress τόσο μοιραία μπορεί να αποβεί στην λειτουργία της ιστοσελίδας σας.

Πριν πραγματοποιήσετε οποιεσδήποτε ενημερώσεις, διασφαλίστε ότι θα έχετε αντίγραφο ασφαλείας ολόκληρου του ιστότοπου και της βάσης δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, εάν προκύψουν απροσδόκητες αλλαγές, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε γρήγορα τυχόν ανεπιθύμητες ασυμβατότητες που προκύπτουν.

Ο ιστότοπός σας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο πλέον για την επιχείρησής σας. Η ενημέρωση του ιστότοπού σας διασφαλίζει τους επισκέπτες σας, εναρμονίζεται με τις τρέχουσες απαιτήσεις του internet και προκαλεί τον διαχειριστή να καλυτερεύσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.
Ενημερώστε μας εάν έχετε προβλήματα με το WordPress ιστότοπό σας μετά απο αναβάθμιση.
Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Τηλεφωνο:  210 6084071  – Εmail:  web@netfocus.gr


Panagiotis Bonelis

Marketing & Web Consultant
WordPress & SEO Specialist