6 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για την ιστοσελίδα σας

Γιατί Wordpress?

Μία από τις ερωτήσεις που θέτουμε συχνά είναι: Γιατί να χρησιμοποιήσω το WordPress; Δεν είναι αρκετά καλός ο παλιός ιστότοπός μου; Γιατί πρέπει να μεταβείτε στο WordPress από άλλη πλατφόρμα;
Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ 6 σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress.

Σημείωση: Σε όλο αυτό το άρθρο, όταν λέμε WordPress, μιλάμε για το WordPress.org επίσης γνωστό ως self-hosted WordPress. Παρακαλώ μην συγχέετε αυτό με το WordPress.com που είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας.

Μία από τις πιο συνηθισμένες παρανοήσεις σχετικά με το WordPress είναι ότι είναι απλά μια πλατφόρμα blogging.

Δεν είναι.

Ενώ το WordPress ξεκίνησε ως εργαλείο blogging, έχει εξελιχθεί σε όλα τα χρόνια σε έναν ισχυρό οικοδόμο ιστοτόπων και ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS).

Το καλύτερο μέρος για WordPress είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά ευέλικτο για να κάνει διάφορους τύπους ιστοσελίδων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το WordPress έχει αυξηθεί τόσο πολύ στη δημοτικότητα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το WordPress εξουσιώνει το 32,3% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο.

Λόγω των ισχυρών χαρακτηριστικών του, πολλές από τις κορυφαίες μάρκες χρησιμοποιούν το WordPress για να τροφοδοτούν τις ιστοσελίδες τους, όπως το Time Magazine, το Facebook, το New Yorker, η Sony, η Disney, το Target, οι New York Times και πολλά άλλα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να φτιάξετε τον ιστότοπό σας.

1. Το WordPress είναι ελεύθερο

Το WordPress είναι ένα ελεύθερο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε, να το εγκαταστήσετε, να το χρησιμοποιήσετε και να το τροποποιήσετε για να ταιριάξετε τις ανάγκες σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου.

Παρόλο που το ίδιο το λογισμικό WordPress είναι δωρεάν, χρειάζεστε ένα domain name και web hosting για να το εγκαταστήσετε.

Ένα όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο. Αυτό πληκτρολογούν οι χρήστες σας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης για να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας (για παράδειγμα, wpbeginner.com).

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι το σπίτι του ιστότοπού σας όπου αποθηκεύονται όλα τα αρχεία ιστότοπού σας.

Αν θέλετε κάποιον έμπειρο να εγκαταστήσει τον ιστότοπό σας WordPress, τότε τα μέλη του προσωπικού μας θα χαρούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε μόνοι σας ακολουθώντας τον οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το WordPress θα βρείτε την απάντηση απο τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας.

2. Το WordPress είναι εύκολο να το προσαρμόσετε με Θέματα και Plugins

Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το WordPress δεν είναι ούτε σχεδιαστές ιστοσελίδων ούτε προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν το WordPress χωρίς προηγούμενη γνώση του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Για τους μη τεχνολογικούς χρήστες WordPress είναι η τέλεια λύση, επειδή υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν templates ιστοσελίδες (θέματα) που μπορείτε να επιλέξετε. Υπάρχει πάντα ένα τέλειο θέμα WordPress για σχεδόν κάθε είδος ιστότοπου (είτε πρόκειται για ένα blog, για έναν επαγγελματικό χώρο είτε για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα).

Τα θέματα WordPress είναι εύκολο να προσαρμοστούν, επειδή πολλά από αυτά έρχονται με το δικό τους πίνακα επιλογών που σας επιτρέπει να αλλάξετε χρώματα, να ανεβάσετε το λογότυπο, να αλλάξετε το φόντο , να δημιουργήσετε όμορφες ρυθμιστικές γραμμές και να το προσαρμόσετε πραγματικά στις ανάγκες σας χωρίς να γράψετε κανένα κωδικό.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσαρμοσμένες λειτουργίες στην ιστοσελίδα σας WordPress χρησιμοποιώντας plugins. Τα plugins του WordPress είναι σαν εφαρμογές για τον ιστότοπό σας, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε προηγμένες λειτουργίες όπως αναλυτικά στοιχεία , φόρμες επικοινωνίας , περιοχή μέλους και πολλά άλλα.

Ακριβώς όπως τα θέματα, υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και premium plugins διαθέσιμα για να χρησιμοποιήσετε.

Εκτός από την προσθήκη πρόσθετων λειτουργιών, μερικά πρόσθετα WordPress μπορούν να σας επιτρέψουν να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα.

3. Το WordPress είναι SEO Friendly;

Το WordPress γράφεται χρησιμοποιώντας τον κώδικα υψηλής ποιότητας  και παράγει σημασιολογική σήμανση. Έτσι η Google δείχνει την <αγάπη> της, και αν το site είναι σωστά κατασκευασμένο το βοηθάει ανεβάζοντάς το σε κατάταξη σε αναζητήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιστοσελίδες WordPress τείνουν να κατατάσσονται υψηλότερα σε σχέση με άλλες ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης.

Με τη σωστή σχεδίαση, το WordPress δημιουργεί πολύ φιλικό SEO. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε plugins για SEO WordPress για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας.

4. Το WordPress είναι εύκολο να το διαχειριστείτε

Το WordPress συνοδεύεται από ένα ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης ενημερώσεων. Αυτό σας επιτρέπει να ενημερώσετε τα plugins και τα θέματα σας μέσα από τον πίνακα ελέγχου admin του WordPress.

Το WordPress σας ειδοποιεί επίσης όταν υπάρχει διαθέσιμη μια νέα έκδοση του WordPress, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας κάνοντας απλά κλικ σε ένα κουμπί.

Για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από τυχόν ατύχημα ή χάκερ, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο εφεδρικού αντιγράφου WordPress για να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας WordPress εν κινήσει με τις εφαρμογές WordPress για κινητά .

5. Το WordPress είναι ασφαλές

Το WordPress αναπτύσσεται με γνώμονα την ασφάλεια και θεωρείται μια πολύ ασφαλής και ασφαλή πλατφόρμα για τη λειτουργία ενός δικτυακού τόπου. Ωστόσο, όπως και ο πραγματικός κόσμος, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα αβέβαιο μέρος.

Υπάρχουν εισβολείς εκεί έξω που θέλουν να πάρουν τα χέρια τους σε όσες τοποθεσίες θα μπορούσαν. Για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας WordPress, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε ακόμα πιο ασφαλές.

Χρησιμοποιούμε δικό μας firewall στις ιστοσελίδες μας για να προστατεύσουμε από κοινές απειλές, όπως βίαιες επιθέσεις και κακόβουλα προγράμματα.

6. Το WordPress μπορεί να χειριστεί διαφορετικούς τύπους πολυμέσων

Το WordPress δεν περιορίζεται μόνο στη σύνταξη κειμένου. Έρχεται με ένα ενσωματωμένο μέσο μεταφόρτωσης πολυμέσων για τη διαχείριση εικόνων, αρχείων ήχου και βίντεο.

Το WordPress υποστηρίζει ιστότοπους με δυνατότητα Embed που σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο YouTube , φωτογραφίες Instagram, Tweets και ήχο Soundcloud μόλις επικολλήσετε τη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα επεξεργασίας μηνυμάτων WordPress .

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να απαντά στην ερώτησή σας σχετικά με το γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress. Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε πραγματικά τη δύναμη του WordPress είναι με τη χρήση του. Δοκιμάστε και ενημερώστε μας τις εντυπώσεις σας και αν έχετε κάποιο πρόβλημα είμαστε διαθέσιμοι να σας βοηθήσουμε!

Panagiotis Bonelis
Marketing & Web Consultant
WordPress & SEO Specialist